Това е резултатът от прахосаните пари на ЦРУ през "Америка за България"...

Това е резултатът от прахосаните пари на ЦРУ през
12-06-2024г.
0
Явор Дачков

Това е резултатът от прахосаните пари на ЦРУ през "Америка за България", които наляха десетки милиони в малка, но шумна група от български халтураджии, които окупираха големите телевизии и медии, НПО сектора и публичното пространство. 

Това е резултатът от бездарната им и скъпо платена пропаганда. Хвърлени на вятъра пари. 
На първата снимка са две новини от днес. На другите снимки са произволно избрани отчети за плащания на "Америка за България", които са публикувани на сайта на фондацията. Впечатли ме сумата от 1 616 481 лева за противодействие на дезинформацията в България. 

Ако съм на мястото на американското ръководство на "Америка за България", спешно ще уволня българския стаф и ще спра моментално парите за всички досегашни получатели от сферата на медиите, политиката и НПО, които са ангажирани с политически каузи. 

Рядко некадърна номенклатура от социалистически тип, която се разглези от сигурните американски пари и повтаря втръснали опорки от сутрин до вечер по телевизиите. Впрочем журналистите от бТВ и Нова тв, които водят публицистични предавания, са от същата клиентела. 

Тяхната отчайващо слаба партийна журналистика, обслужваща ПП-ДБ, прогони зрителите на двете телевизии, а партии като "Величие" и "Меч" получиха тласък от гледанията в алтернативните канали като този на Мартин Карбовски в YouTube и Patreon. Бездарната журналистика наля гласове на свободната журналистика. 

Точно както навремето "Работническо дело" караше хората да слушат "Свободна Европа". 

Чиновниците в американското посолство трябва много сериозно да преосмислят политиката си, която са наследили по инерция от внушенията на Иван Кръстев, Иво Прокопиев и Христо Иванов, които им казваха на кого какво да дават. 

Така например Жоро Господинов бе произведен в международен писател, както навремето комунистическият съюз на писателите произвеждаше герои на социалистическия писателски труд, които днес никой не помни. 

Това е номенклатурна и напълно лишена от смисъл и ефективност пропаганда, която няма да остави никаква следа в историята. 

Единственият смисъл бе, че получателите на американските пари и слава си поживяха добре в кръчмите по света и у нас, което лично на мен ми е симпатично. И аз го правя, само че с пари, които сам изкарвам, което ме прави десен, а тях леви:)

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.