Замислете се, моля, преди да обвинявате (само) БФС и Борислав Михайлов!

Замислете се, моля, преди да обвинявате (само) БФС и Борислав Михайлов!
18-11-2023г.
0
Боян Дуранкев

Замислете се, моля, преди да обвинявате (само) БФС и Борислав Михайлов!
БФС и Борислав Михайлов са типичен пример на "Прехода", при който криминалното се срасна с "публично-частното партньорство"!
БФС е типична бизнес структура, за която е важно да печели повече в стойност, отколкото в ползи (за благото на масовия футбол и на българчетата-футболисти).
Борислав Михайлов е шеф на БФС по-малко от двадесет години, докато, например, Доган управлява ДПС от 33 години, Борисов е шеф на ГЕРБ почти двадесет години и т.н. А в НС имаме хора от зората на "Прехода", зрели, мъдри и чудесно печелещи. Я помислете за тях!
Освен това, всеки, който заеме върховен пост, гледа да се възползва най-дългосрочно от ползите, които постът носи. Нищо по-различно от времената на Т.Ж., но той поне се грижеше за българския футбол и детските спортни площадки!
А колко лично си е докарал Борислав Михайлов, да не би чекмеджето му да е пълно със златни кюлчета, да не би да има мома в Мадрид, да не би да е приватизирал "Булгартабак", да не би да е продал БГА "Балкан" за стотинки на поредния мошеник, да не би да е санкциониран по "Магнитски" за едри далавери, да не би да е взел 60 млн. лв. подкупи и т.н.?
Не е, той е от "цацата" в бизнеса!
.................
Удивителното е че тези, които сега четат морал от амвона на Народното събрание, са прани и препрани от прокурори, съдии и академии! Всички ги знаят що за "национален капитал" са тези от типа #КОЙ!!!
Колко са наивниците, които вярват че Русия и лично Путин унищожава България, а не нашите монополисти-политици?!
Не ви ли се струва че сме повече щат на САЩ, а не член на Европейския съюз?
Аз не вярвам нито на ББ, нито на ДП, камо ли на професор ТТ, казвам го честно!
.................
Нуждаем се от дерогация на системните политически партии и на "успешните" политици повече, отколкото от друга дерогация.
Сглобки, ротации, подбутване на "млади и красиви" и на "академици" напред - всичко това е за угода на единици и се пише на сметката на милионите!
.................
България като цяло е по-зле от българския национален отбор по футбол - в него поне момчетата търчат за слава на родината си, а повечето български граждани ги мързи да отидат до избирателните урни!
Най-много "демократите" от нов тип да иззяпат сутрешните "смлени" новини по "националните" телевизии и да завършат седмицата с обсъждане на "Панорама".
................
Вещаят ни под 5 млн. души след половин век, но това е оптимистична прогноза. Ако на борда на страната останат "вождовете", които ни сервират, зле се пише далече преди този срок. Шенген няма да спре изселването на българските граждани!
...............
Та ако членовете от ръководството на БФС и лично Борислав Михайлов - които по нищо не се различават от нашите политици и бизнесмени - бъдат сменени, ползата ще е малка, но ще е все пак някаква полза.
Може да намалеят "чужденците" в българските футболни клубове, но няма да намалеят чуждите банки, хипермаркети и вносни стоки! 
Голяма промяна, нали?!
...............
Руините след "протеста" пред БФС са "неприемливи", а руините след щурма на Партийния дом са "приемливи", нали?!
Да надраскаш лика на Левски е "неприемливо", на да цапотиш паметници е "модерно и желателно"!
Двойни стандарти и лицемерие, сър!
................
Пийте си кафето, но мислете какво да се прави!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.