Целокупна Европа не ни иска

Целокупна Европа не ни иска
16-09-2023г.
0
Емил Йотовски

Гледах по някаква лъскава телевизия, която не забелязах коя е някакъв политик, на който не му запомних името (да се чуди човек защо още ги гледам) да обяснява какво трябва да направим, за да влезем в Шенгенското пространство. 

Ако не знаете, трябвало да обясним на австрийците, че заслужаваме. Да ги гоним по коридорите на евро парламента и където що видим австриец да го загащваме и да му обясняваме, че ние не сме такива за каквито ни мислят.

А сега да се върнем в действителността. Европа играе вече напълно прозрачната игра, в която все някоя държава ще е против нашето приемане. Сигурно тази позиция се разиграва с жребий. Преди нашето присъединяване беше Холандия. После Испания. Сега Дания и Австрия. 

После ще бъде… все едно коя държава. Като се изредят всичките ще завторят, че и завтретят. Достатъчно е една държава да е против нашето приемане и ние ще си чакаме до второ пришествие.

Болезнената истина, с която се налага да живеем е, че целокупна Европа не ни иска. Иска ни като ресурс – човешки и материален, като пазар за най-ниското си качество стоки. Иска ни като склад за боклук. Като буфер, включително и военен. Иска ни като бъдеща обезлюдена територия надупчена от чужди рудници и шистови кладенци, но не и трябваме като равни. Защото този процъфтяващ империализъм никога не е цъфтял от равнопоставени партньори, а от колонии.

Затова оставете австрийците на мира. Просто те, милите, сега са изтеглили късата клечка да ни еб@ват.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.