Цончо Ганев: Ако Възраждане бяха гласували ПРОТИВ, крайният резултат не се променя

Цончо Ганев: Ако Възраждане бяха гласували ПРОТИВ, крайният резултат не се променя
08-06-2023г.
0
Лентата

Във връзка с днешното гласуване, с което Пеевски бе избран за член на парламентарната комисия по конституционни въпроси с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ИТН, държа да уточня нещо: 
След като шарлатаните, схемаджиите и далавераджиите от ППДБ+ предадоха протестиращите българи, заровиха лодката от Росенец, прибраха плакатите срещу Борисов и се разбраха с ДПС за подкрепа за правителство и конституционна реформа, те си помислиха, че когато им изнася, могат да нападат Възраждане, а в други случаи удобно да се възползват от нашите 37 гласа за техните собствени "врътки", или за да си замитат собствените схеми. 

Очаквано беше след като избраха заедно с ГЕРБ председател на Народното събрание, председател на правната комисия и общ коалиционен Министерски съвет, сега да се разберат с ДПС. По всички въпроси, което видяхме вчера - Карадайъ и Пеевски гласуваха ЗА общия им кабинет.
Но тъй като предложението за Пеевски за член на комисията по конституционни въпроси им дойде в повече, то шарлатаните, схемаджиите и далавераджиите от ППДБ+ решиха да се възползват от Възраждане да им вади кестените от огъня и да ги спасява пред техните собствени избиратели. Да, ама не.
Парламентарната група на Възраждане не е ничия изтривалка, още по-малко пък на подобни политически отпадъци. 
37-те гласа на Възраждане в зала не могат да бъдат ползвани „на повикване“, когато на шарлатаните, схемаджиите и далавераджиите от ППДБ+ им изнася, за да си замитат схемите с ДПС. Особено пък когато от залата липсваха 7 човека от БСП. 
Малко математика за начинаещи:
 Против: 67 
 За: 109
Ако #Възраждане бяха гласували ПРОТИВ, крайният резултат не се променя, щеше да е 104/109.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.