Да разграничаваме магарето от слона

Да разграничаваме магарето от слона
22-03-2023г.
0
Йордан Халачев

Когато говорим за САЩ, трябва да започнем да разграничаваме магарето от слона.

Републиканските избиратели постепенно се изместват към антивоенна позиция. По-малко от 40 процента от тях смятат, че САЩ трябва да продължават да предоставят оръжия на Украйна. 

Двамата водещи кандидати за президент на партията, Доналд Тръмп и губернаторът на Флорида, Рон Десантис, са скептици по отношение продължаването на войната в Украйна.

Десантис каза наскоро, че по-нататъшното замесване „в териториален спор между Русия и Украйна“ не е в национален интерес на Америка. Десантис посочи, че САЩ трябва да се съсредоточат върху защитата на собствената си граница. Тръмп казва, че ще сложи край на войната в рамките на 24 часа след като стане президент и уважава териториалните придобивки на Русия и правата на рускоезичното население. 

Тръмп каза,че при необходимост би "сключил сделка“ с руския президент Владимир Путин, пише в. "Дейли Телеграф".Бившият президент заяви в радиошоуто на Шон Ханити: "Не забравяйте, че при Буш превзеха Грузия, при Обама превзеха Крим. А при Байдън те превземат всичко. Изглежда, че ще превземат всичко, така ми изглежда.“Тръмп добави: "И това се случи, без дори да се преговаря за сделка. Аз можех да преговарям. В най-лошия случай можех да сключа сделка да вземат нещо, знаете, има определени райони, които са рускоезични, нали така, но можеше да се сключи сделка. А сега просто разбиват Украйна на пух и прах."

Тръмп и Десантис представляват поне три четвърти от републиканския вот. Логично е един от тях да бъде номинираният през 2024 г. и сголяма вероятност да събори хазарската банда окупирала Белия дом.

Президентство на Тръмп или Десантис би било най-големият шанс за Москва да разедини Запада и да разбие НАТО.
Руски знамена и тениски с надписи „Предпочитам да бъда руснак, отколкото демократ“ станаха редовна гледка в САЩ в днешно време.

Между Тръмп и Десантис има големи разлики, но общото във възгледите им е повече. Те говорят срещу „пробудената“ култура, „събудения“ капитализъм и против подкрепата на Байдън за Украйна.

Почти всички останали републиканци в битка за президентската номинация – от бившия вицепрезидент Майк Пенс до бившата посланичка в ООН Ники Хейл са ястреби по отношение на Русия,без каквито и да са шансове за Белия дом. 

САЩ и Европа ще обърнат гръб на Украйна през 2024 г. Това каза в интервю за Rzeczpospolita натовският ястреб и чешки президент Петър Павел: „Въпреки че, разбира се, има граници. От страна на Украйна също има ограничения, защото например човешкият ресурс не е безкраен. Западната помощ също има граници“, каза Павел.

Следващата година ще започнат президентските избори в САЩ. Въз основа на предишни предизборни кампании в САЩ може да се види, че обществеността и политиците по време на тях се фокусират повече върху вътрешните работи. Дори и да има важна глобална тема в предстоящата кампания, тя е свързана не с Европа, а с отношенията между САЩ и Китай. 

Нещата може да достигнат кризисна точка за ДП по-рано от следващите президентски избори. 

Тази есен финансирането от 45 милиарда долара за Украйна,натрапени от хазарската банда дни преди промяната на състава ще изтече. Кевин Маккарти, републиканският председател на Камарата на представителите в Конгреса, вече предупреди срещу предоставянето на „празен чек“ за Украйна. Много от колегите му изобщо биха спрели кранчето за Киев.

Маккарти има мнозинство от само четири гласа и е предразположен към екстремни съюзници, като Марджъри Тейлър Грийн, да запази поста си. Грийн описва Зеленски като корумпиран глобалист, който иска да навреди на американските мъже и жени. 

Украйна вероятно ще бъде електорална тема през следващата година,въпреки,че външната политика рядко е решаваща в президентските надпревари в САЩ. Обикновено това е „икономиката.

Обаче Украйна се преврна в американски културен разлом. Както носенето на маска ви идентифицираше като либерал по време на пандемията, украинският флаг сега се превърна в символ на хазарската банда на демократите,подържаща бандеровската хунта в Киев.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.