Двата пропагандни кита на войната

Двата пропагандни кита на войната
02-11-2022г.
0
Степан Поляков

Идеологическият мост, по който ни разкарват в тази война, е вдигнат върху два кита. 

Първият кит е надут с розов въздух. 

Това е приказката за Злото и Доброто, за Агресора и Жертвата. Толкова! Без никакви, ама никакви, нюанси. Като за деца идиотчета. В този смисъл всяка приказка на Шарл Перо или Андерсен е четиво за магистърска степен. Но не, размахват ни пръст от телевизора, ние трябва непременно да изберем между едното или другото. И не ни искат повече мнението.

Вторият идео-кит е пуснат да плава с фонтанчето, което изписва във въздуха, че Украйна пази цяла Европа от Агресора и затова ние сме длъжни да й плащаме, каквото, докогато и колкото иска. 

Но, аз поне, не помня някой в Европа да е наемал Доброто за бодигард. Отново приказка ни разказват, но този път за пораснали малоумни. Нещо като кървав филм с Уитни Хюстън и Кевин Костнър. Това е все едно някой бабаит да се присламчи към теб, докато си крачиш и да ти заяви, че вече ще те пази. А може и да преспи с теб, също като във филма "Бодигард".
- Колко пари имаш в себе си?... Дай ги. Утре пак ще дойда...

Е, ние в Източна Европа сме го виждали това. А на евроатлантиците мога да им кажа само, че дори закостенялата брежневска пропаганда бе като китайска гимнастичка по-гъвкава от тяхната.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.