Евроатлантиците - вие защо никога не си дискутирате евроатлантизма?

Евроатлантиците - вие защо никога не си дискутирате евроатлантизма?
22-01-2023г.
0
Степан Поляков

Аз съм твърдо против България да е в НАТО или в Европейския съюз. 

Но нямам никакъв проблем да общувам с хора, които са на напълно обратното мнение. Никакъв проблем. 

Отделен въпрос е, че мнозина ме задраскаха яростно само заради това. Но не тази е темата. А че 99% от партиите ни са с безапелационна "евроатлантическа ориентация" и "Цивилизационен избор". Което означава, че и техните избиратели - също.  

В същото време Брюксел допуска, най-меко казано, доста грешки. Включително безспорни корупционни скандали. Защо, така наречените, евроатлантически партии никога не дискутират политиката на ЕС. С едно може да си съгласен, с друго - категорично не! Нали така? 

Като се борят с корупцията с евросредства, защо не настояват главната европрокурорка да започне да бачка най-накрая, например. Защо не се интересуват от космическата корупция в семейство фон дер Лайен? Защо не анализират последните напълно налудни изявления на министъра на външните работи на ЕС - Борел? А ще се намери ли кой да попита за корупцията на Байдънови, пряко свързана с Украйна, значи и с нас?

Нали си давате сметка за каква слугинска евроатлантическа пихтия става дума у нас?

През комунизма дори ние, обикновените хора, подочувахме кои са враждуващите крила в БКП, имаше и пленуми, конгреси, на които се посочваха грешките на растежа... А вие никога, никога нямате дори един въпрос към Брюксел...
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.