Искам правителство, като съм готов на големи компромиси, стига следните неща да се случат...

 Искам правителство, като съм готов на големи компромиси, стига следните неща да се случат...
10-04-2024г.
0
Георги Драганов

Аз съм един обикновен български гражданин. Не съм политик, не съм член на партия. Ходя на работа по 40 часа седмично, плащам си данъците, живея в родния си град и съм получил образованието си в България. Планирам и да живея остатъка от живота си тук.

Искам редовно правителство. Искам го, защото последните години от 2020 насам са пагубни за нас. Постоянната смяна на министри, на шефове на агенции и т.н., води до брутална несигурност и нищо добро не се случва.

Искам правителство, като съм готов на големи компромиси, стига следните неща да се случат:

- искам кадърен министър на външните работи. Имаме ужасно много работа за вършене в РС Македония, в Западните покрайнини, в Беломорието, в турска Тракия, в Молдова, в Украйна, а това изисква последователни, дългосрочни политики. Най-добре е министър да е някой с опит на този пост, за да не се учи тепърва какво прави човек на този пост. Също така, този министър трябва да ръководи възможно най-скорошното ни приемане в Шенген по суша и ОИСР, които са еднозначно и силно позитивни за нас сигнали, ще е добре за българския бизнес.
- искам кадърен и десен министър на финансите. Трябва ни министър, който да напише, защити и опази добър, балансиран, консервативен бюджет, без излишъци и популистки харчове.
- искам кадърен министър на отбраната. Виждаме, че войната в Европа не е само теоретична опасност, а реалност. Войната е до нас и ни трябва възможно най-силна и боеспособна армия.
- искам кадърен министър на вътрешните работи. Виждаме, че кризата води до ръст на битовата престъпност, а слабата държава прави силни престъпниците, от което страдаме ние.
- искам кадърен министър на регионалното развитие. Задължително трябва в близките години да довършим малкото оставащи километри от магистралите до Сърбия, до Гърция, до Турция и да довършим магистрала "Хемус" до Варна и Букурещ. Пари има, действайте.

И още много неща искам, но, да кажем, това са основните. Дали правителството ще е евроатлантическо, експертно или прочее етикети и прилагателни без особен смисъл, мен лично не ме интересува - искам конкретни неща да се случат, защото мен лично ме засягат. Засягат ви и вас.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.