Къде е математическата логика?

Къде е математическата логика?
02-02-2023г.
0
Степан Поляков

/ПО ВАШИТЕ УЧЕБНИЦИ/ В ПОМОЩТА ЗА УКРАЙНА?

След току що обещаните от ЕС още десетки милиарди евро безвъзмездна помощ за Украйна /сред най-корумпираните европейски страни, според самия Брюксел/ вече трябва да започнем да си задаваме прости аритметически въпроси. Отдавна трябваше.

Приемаме, че Русия е Агресорът. Приемаме, че води война, а не СВО. Приемаме, че не е на своя територия, а на украинска. Приемаме и че безмилостно унищожава гражданска структура. А ние трябва да помагаме на Жертвата. Как й помагаме? Както Брюксел единствено знае - с чуждите пари и оръжия /още пари, повече пари/...
Как ние хвърляме тези пари? Ето как:
- Пращаме ги в Киев, където Глутницата на Зеленски се ръфат едни други кой колко ще гепи. 
- Когато руснаците разрушат един блок, ние трябва да го построим отново. Средната цена за построяването на цял блок в Източна Европа е между 30 и 40 милиона евро. Значи, руснаците го разрушават срещу 10 милиона долара /в най-лошия за тях случай/. 

Разликата пък в най добрия случай за нас е 4:1 загуби /ние губим/. Това е по официални данни. Разбира се, жилищна инфраструктура се унищожава и за много по-малко. Колко блока трябва да построим в Украйна при загуба 4:1? Кой ще издържи икономически? Нали така ни учеха в началото на Прехода западните ментори - "Трябва да правите печеливш бизнес план! Иначе е комунизъм!"

Добре, да отидем на гражданската инфраструктура. Колко струва да разпарчетосаш едно летище или една топлоцентрала и колко да ги възстановиш от нищото. /не броим разчистването, което удвоява цената/.
В това време руснаците не трябва да възстановяват нищо на руска територия. Само да произвеждат оръжия. Които пък ние им плащаме с газа /още разходи за ЕС/.
Май тичаме и яко затъваме по пясъка. Съжалявам, ако тази математика изглежда като проста аритметика, но аз съм от поколението, когато ни учеха правилно да пълним и изпразваме басейни в час. И тогава, през комунизма, странно, но идеологията не се отразяваше на резултата в задачките.
А погълне ли те Басейнът заради грешни изчисления, няма значение дали си от Правилната, или от Грешната страна на Историята /на Басейна/. Удавник си! Много тъп удавник.
И най-много някой провинциален Джеймс Камерън да дойде да заснеме ледените, мъртвешки води, в които си потънал.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.