Костадин Костадинов: Ето срещу каква мощна, лъжлива, пропагандна машина за производство на фалшиви новини сме изправени

Костадин Костадинов: Ето срещу каква мощна, лъжлива, пропагандна машина за производство на фалшиви новини сме изправени
12-11-2022г.
0
Костадин Костадинов

Вчера един депутат от Демократична Украйна, Иво Свирчев, изстрелял новина, която прочел в някакъв холандски сайт, че Холандия щяла да ни даде подарък самолети Ф-16 ако ние на свой ред сме си били подарили нашите МиГ-29 на Украйна. Свирчев толкова се задъхал от вълнение и евроатлантически напън, че още същия час изпляскал актуален въпрос до министъра на отбраната с ултимативен тон - да каже кога ще подари нашите самолети на украинците и ще вземе холандските. Междувременно, без дори да изчака отговор, Свирчев почнал да обикаля в лек свински тръс по медиите и да обяснява назидателно в стил "ний казвахми ли ви, чи ши ни дадат бизплатни самолети" как още утре трябва да си дадем самолетите, защото холандските вече летят насам. 
Само че докато Свирчев тичаше по медиите, от Министерството на отбраната излезе официална информация, че Холандия няма никакво намерение да ни дава каквито и да било самолети. И сега следва най-интересното - аз поне до момента не съм видял нито една медия да е изкарала новина за огромната лъжа, сътворена от депутата на Демократична Украйна. Просто тихо и гузно си мълчат. Ако съм пропуснал нещо, поправете ме. Същевременно миналата седмица същите медии обвиниха Възраждане в лъжа, защото уж не сме били получили доклад от БНБ за ефекта от въвеждане на еврото. Не стига, че излъгаха, но и когато им пратихме копие от писмото на БНБ, с което ни предоставят доклада, както и самия доклад, повечето дори не си направиха труда да го публикуват. В резултат сега в интернет остава следния архив - Свирчев каза истината за холандските самолети, а Възраждане излъга за доклада на БНБ. 
Ето срещу каква мощна, лъжлива, пропагандна машина за производство на фалшиви новини сме изправени. Но ще спечелим в неравната битка. Ще спечелим, защото истината винаги побеждава лъжата!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.