Къде е българският бизнес?

Къде е българският бизнес?
16-09-2022г.
770
Персефона Коре

На хората в карловско им липсва тежка техника за разкопаване и извозване на наносите. Колко големи строителни фирми с възможности имаме и колко от тях пратиха техниката си, за да помогнат на хората?

А госпожа Татяна Кристи вика "не им помагайте, това е работа на държавата". Към учениците се обърнала госпожата - да не даряват. Работа на държавата било. Пък те да се учели децата на хуманизъм в даскало, пък после ще сменят системата. 

Ама госпожа, държавата това съм аз. Мисленето ми като гражданин ще е същото като мисленето ми като държавник, като лице заето в държавната администрация. В училище да сме се учили на хуманизъм, а не като протягаме ръка на нуждаещите се. Толкова тъпотии само евро-атлантическа глава може да роди. 

Питам къде е българският бизнес? 

Онзи български бизнес, който строеше училища едно време, и университети, и болници, и читалища и църкви? Отне ни го капитализма, който учи, че всеки трябва да има толкова, колкото е способен да постигне. Затова ли се трепа Левски? Що той не каза "извоювайте си свободата сами - кой колкото си може"? 

Къде е българският бизнес - потомец на възрожденци и градител на българщината. Къде му е тежката техника да изрине из основи егоизма, в който тъне страната ни?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.