Медиите са контролирани и ще си останат такива

 Медиите са контролирани и ще си останат такива
27-03-2023г.
0
Мажд Алгафари

Внимателно гледах разговора с журналистката Марина Овсянникова по Нова ТВ, която в началото на специалната военна операция в Украйна излезе в ефир в руската държавна телевизия с плакат осъждащ операцията. 

От все сърце ѝ благодаря за всичко което каза, защото, ако някой се замисли и анализира казаното от нея, ще забележи, че всъщност тя ни отвори още повече очите за това, как действа и как се ръководи една медия, всъщност, всяка медия. 

Сега реве и разправя, как руската телевизия се контролира от Путин. Ами от кой да се контролира, от САЩ ли или от ЕС.

Всички медии в света работят по едни и същи правила. Нима, ако в България някой журналист в някоя медия се изтъпанчи в ефир с плакат с протест срещу нещо ще бъде потупан по рамото? 

Някой дава ли си сметка, че ако стори същото в БНТ, БТВ, НОВА ТВ или която и да е друга медия, няма да бъде наказан по същия начин от работодателя си? 

Медиите са контролирани и ще си останат такива. Такива са били и такива ще си останат. Те са средство за налагане на определена политика и не могат да бъдат други. Дори тези, които излъчват само филми контролират какъв жанр да гледаме. 

Затова благодаря на Марина Овсянникова за изнесения урок по не/зависимост на медиите. 

От мен, много им здраве на всички медии: 
Дедо Мажд Алгафари

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.