МРЪСОТИЯ, ОТ КОЯТО НА ЧОВЕК МУ СЕ ГАДИ

МРЪСОТИЯ, ОТ КОЯТО НА ЧОВЕК МУ СЕ ГАДИ
04-09-2023г.
0
Гост-автор

доц. д-р Петър Ненков 

Наскоро гледах отново популярния в близкото минало телевизионен сериал "Капитан Петко войвода" по сценарий на Николай Хайтов, който бях позабравил. За сетен път се убедих, какво представляват сопаджиите - стамболовисти и техния ментор.

В своето безсилие да пречупят един горд и непокорен човек, който обича Русия, като наша освободителка и отказва да им стане маша, те го хвърлят във варненския зандан, измъчват го жестоко и накрая по заповед на своя патрон Стефан Стамболов решават да го предадат на турските власти? Така хем няма да си цапат ръцете с кръвта на един невинен човек, когото народът боготвори, хем ще знаят, че турците няма да се церемонят с него и ще го ликвидират по късата процедура!?

Да предадеш на турците един герой, който е участвал в 100 боя за Свободата на България и има 30 рани - е подло и мерзко дело, на което са способни само политически нищожества, използващи властта, като средство за саморазправа със своите опоненти.

Големият революционер Стефан Стамболов - превъзнасян до небесата от днешните десни политици и русофобите у нас, през Априлското въстание се крие, като мишка два месеца в търновското село Самоводене, докато в същото време загиват неговите другари, апостолите и хиляди въстанали българи!

Иначе след Освобождението добре осребрява своята "революционна дейност" и не се свени да малтретира и избива своите политически опоненти, без да му мигне окото, нищо че са заслужили поборници за народна свобода, опълченци и герои от Сръбско-българската война - 1885 г.
Какво да говорим повече ? Мръсотия, от която на човек му се гади. Коментарът просто е излишен!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.