НА ТИЯ СЛЕД МЕНЕ ЩЕ КАЖА

НА ТИЯ СЛЕД МЕНЕ ЩЕ КАЖА
29-10-2022г.
0
Мартин Карбовски

На тия след мене ще кажа - чувам, че правите списъци. Русофили, русофоби, врагове на нацията и други хронически грешки, правени от налудността да се служи на всеки, който днес е силен. Не правете списъци.
Мислете за утре.

Ще ви кажа и още важното - не използвайте свободата си, за да служите на моди и указания идващи отдалече и чужди на нас. 
Питайте майките си за модите и указанията. 
Майките ви, ще ви кажат за утре. Днешната мода не е утрешната. Затова с модите и указанията не бива да се преиграва.

На тия след мене ще кажа - смятате ли за свобода това, което правите, че правите списъци?! Че отричате правото на някой да не във вашия строй, да не развява вашето знаме, да не пее вашата песен?
Нали за това се преборихме - да не пеем общата песен?!
А списъците по тия места на планетата завършват зле. Или правещите списъци попадат в списъци. Тоя отгоре се грижи за това.
Мислете за утре.

Не ползвайте свободата си да поддържате идеологии. Няма по-страшен враг на човека от идеологиите, те са разделили брат от брат и син от баща, а милиони майки са ги проклинали. Утре идеологиите ще са смешно наследство и стар виц. А вие ще трябва да мислите за утре.

На тези след мене ще кажа - никога не обявявайте друг българин за враг на народа. Ако бяхте прочели в книгите, щяхте да знаете, че това правеха само фашистите и комунистите. А вие не сте като тях.
И дори утре да дойде пак нов фашизъм и нов комунизъм - не вдигайте дума и ръка срещу брата си и съотечественичка си. Защото има утре.

Тия след мене трябва да знаят, че не могат да раздават присъди, не могат да отричат биографии, не могат да променят история - може да успеете, но е временно и завършва унизително. Тия неща са правени в историята ни и не издържаха до изгрева на следващия ден, който наричаме Утре.

На тия след мене ще кажа, че свободата е разговор, а не отричане на другия, не е сръдни, заплахи и квалификации. Не е кампания за очерняне и не е подигравка. Някой ви научи да подигравате и очерняте онзи, които не мисли като вас, не иска да мисли като вас, не се страхува да не мисли като вас. 
Така няма да има утре за някого. 
Защото не може да спрете различните от вас да мислят. Да питат. Да не са съгласни. Дори да говорят.

На тия след мене ще кажа, че са крадци. Първо защото именно крадецът крещи най-силно “дръжте крадеца”.
 

И второ, защото крадете от живота и бъдещето на всички ни, от цялото нещо, което все още се нарича нация. Крадете житейско време - в крамоли, в атентати срещу логиката и епохата, в отваряне на пропаст помежду ни. От другата страна не съм аз, не е другия - от другата страна е Утре. Аз само напомням милостиво за нашето Утре.
 

Е, вие , които идвате след мене, разберете: ако мислите, че Утре е само ваше, то веднага става ясно каква е работата. 
Вие сте фашисти. Леви ли, десни ли, но сте фашисти. 
Просто никой не притежава Утре-то. 
Това трябва  да знаят тия, които идват след мене.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.