СУПАТА НА ХЕРОСТРАТ*

СУПАТА НА ХЕРОСТРАТ*
14-10-2022г.
20
Мартин Карбовски

Как се бориш за по-добра планета, унижавайки “Слънчогледите “ на Ван Гог?

Днес екоактивисти от движението „Просто спрете нефта“ заляха с доматена супа шедьовъра на Ван Гог „Слънчогледите“, изложен в Националната галерия в Лондон.

Супата на Херострат е цяло едно поколение, което се бори срещу петрола, газта и ядрената енергия. То не знае, че тия лоши неща отгледаха западното общество - което открадна петрола от правата на арабските жени, газта от пияния руснак (предател и олигарх) и ядрената енергия от военните технологии.

Малко Грета Тунберг, малко флуидности на пола, разбъркваме в либерално нишесте от инцест и задължителна порнография, запържваме с презокеански “прайд” и доматения кен на Уорхол - воала, готово, това е супата на Херострат. Сервира се в чиния, направена от конвейери, консумира се задължително бързо. Но защо това нещо еякулира върху “Слънчогледите” червената си сперма от консерва? Защо?

Тези деца цапат “Слънчогледите” на Ван Гог. Те нямат цел, работа и проблеми. Те са девето поколение колониалисти, които се борят срещу колониализма. Да, фамилията Гог са много неприятни колониалисти.

Има ли социален антрополог, който да обясни този ментален провал на свръхзадоволеността на златния милиард? Игнорантическо самоубийство?

Скуката, стигаща до самонараняване? Или нарцисизъм в комбинация с преяждане?

Според мен е историческа булимия. 

Западният свят иска да повърне себе си върху себе си, обратното на уробороса.

Западният свят, нашият тотем, е изтъкан от вина и безсрамие, консумация на незнание и обикновена екзистенциална криза, но без Сартр и най-вече без Бекет. Това са просто генетично променени човеци-бройлери, в които дори Херострат* е обезбунтен. Безглутенова междуособица, грижа за тялото без душица. Какво е Херострат, ако няма храм?

Те са обществен екскремент на онази птица, родена от Битието и Нищото. Масово израждане, обявено за норма. Забележете, те не са убийци на Джон Ленън, там има схизма на обожествяване и идея за недостойност. Тия са супа. Критичен бульон, след първичния и всички останали фази на еволюцията. Краят на еволюцията пак ще е супа, ако ме разбирате правилно.

Как е антонимът на нашия глагол - самовглъбяване? 

Обратното на самовглъбяване? За самовглъбяването имаш нужда от Бог, Пещера, Самота, оцеляване и мозък. Имаш нужда и от душа.

За супата на Херострат, за това поколение западни дебили важи само митологията в обратна посока. Сторъките се раждат и побеждават титаните и боговете. Кошмар. Обратна митология.

УжасЕн съм. Не разбирам цивилизацията като дехуманизация. Атина и Рим като екзекуция и нищо друго. Вие разбирате ли какво става?!

Всичко свършва - сексуална екзистенциалност, не просто копулиране без раждане, а и раждане без човек. Да, нещо друго е това, не е човек.
Човекът е изчерпан на еволюционната сергия, вече имаме дефицит, останаха на сергията само юроди, експериментални такива, дано са свързващо звено, което да изчезне.
Но знаете ли - когато всичко свърши в Рим - варварите са бъдещето.

***

*Херострат (на старогръцки: Ἡρόστρατος) е младеж от Ефес (Мала Азия), който изгаря Храма на Артемида в родния си град на 21 юли 356 пр.н.е.Както по-късно признава, искал името му да се помни от следващите поколения. Осъден е на смърт.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.