АКО ПОЛИТИЦИТЕ БЯХА ЗЪБОЛЕКАРИ

АКО ПОЛИТИЦИТЕ БЯХА ЗЪБОЛЕКАРИ
03-10-2022г.
0
Мартин Карбовски

Какво ви казва народът?

В канавата на нашата демокрация има неща девиативни. Ще се опитвам да ви преведа какво ви казва народът, аз съм преводач в двете посоки, преводача може да низвергнете, но се замислете - наистина ли разбирате посланието на тази велика и измъчена нация?

Народът не гласува, но какво разбрахте вие? 

Вие, поради тая причина, ниската активност, решително обявявате народа за… прост.
А той се опитва да ви каже друго - никой не работи и нищо не се променя. Народът ви казва просто, че сте едни и същи, и сте едно и също. Погледнете си листите - те са пълни с хора, които не са работили друго, освен политика вече 30 години. 
Ако бяхте арматуристи, дали щяха да ви търсят и да ви викат за работа (ако сте едни и същи, и арматурата ви е хлабава)? 
Ами ако нашите политици бяха зъболекари?!

Вас вече не ви търсят. А вие настоявате да сте вие. Народът казва - не ставате, не ни интересувате.
Не, крещи зъболекарят, дай ми само още един път да ти оправя зъбите.
Срещу тези крясъци стои безмълвно провисналата челюст на най-беззъбата нация. Буквално.
*
Вой до небето, че “Възраждане” качва гласове. Как е възможно? Превеждам - това е просто опитът на тая мъдра и бавна нация да ви каже, че залитате на запад, марионетки сте на САЩ.  Съгласни сме да ни управляват марионетки на САЩ или на Патагония, ако живеехме по западному. 
А по западному ние не живеем. Искаме, но не живеем.
*
Щом сте толкова модерни във визията си за България, защо бягат българите? Защото вашата модерност не роди тук Силиконова долина, а роди прайд.
Защо така стана? Защото прайдът и всичките ви “добри практики” усвояват готови пари и гонят талантливи хора. И ако за прайда се искат само грантове, то за един облак на Гугъл се иска политика, инвестиция, труд, упоритост и една мечта. Убийте ме, но ние тук мечта за прайд нямаме.
*
Но вие сте по готовите пари и оттам - по индоктринацията. И не става дума за правата на гейовете, разберете - вие превърнахте в поминък парите от Запада, но ги крадете, а не ги инвестирате. Крадете ги под благородната предпоставка, че правите демокрация, а вие правите пари по най-партийния начин - просто лъжете Запада и народа си. Посредници сте на процент, застанали на входа и изхода на завода за демокрация. Ако имаше съдебна система, най-големите демократи щяха да са в затвора - едно че лъжат, едно че крадат, второ че са полу-чужди агенти и трето, че са едни и същи.
А имаше предпоставки поне за един облак на Гугъл - но той сега се прави в Гърция.
*
Какво ви казва народът с новите лица? Преди година вкараха Промяната, сега Промяната е само две жълти петна на картата. Сега вкараха Янев, ама предпазливо. Народът ви казва, че новите лица са без биографии и колкото и бързо да стават звезди, толкова бързо ще си и отидат. Казва ви, че новите лица трябва да не са поредната клика, а народно обединение. Нови лица? Петков говори на ангро, Янев не може да говори. Но това има на сергията.

Чия клика бяха ПП? На няколко семейства, които не отчетоха примерно приноса за промяната след 2020 година нито на Президента, нито на Отровното трио, нито на хилядите по площадите.
Вие направихте това от високомерие. От липса на диалог. От неприемане на критика. От правене на списъци с вътрешни врагове. 
Вие сте идиоти. Пропуснахте исторически шанс. Високомерието на Петков, Христо, Козилата и Теодор на върха срещу адекватността на Дачков и Зикидис в недрата. Давам примери, за да е по-ясно - няма по-комунистически прийом да делите хората на “наши” и “ваши”. На интелигентна прослойка и на “Ганя”. Добре, че живеете в цивилизовани времена, иначе гневът на Ганя вече да ви е помел. Кръгът на Капитал и безглутеновият интелект трябва да помисли над това.

И в това е същината - вие не обичате народа си, вие сте много нива над него и тоя народ не ви заслужава. Нали?!

*
Народът върна Борисов. И аз бих го върнал. Народът кара колата, вие само мечаете да бъдете фюрерчета. Народът даде на задна скорост. Защото дрънкате за война. Защото се дървите на Мечката. Защото ПП-та и ДБ-та започнаха да правят списъци за интерниране (не само от телевизионния екран), защото заплахите да не се говори, каквото мислим станаха твърде много. И защото има и друго политическо поведение - като Унгария, Полша и Италия, където пак воюват с Русия, но воюват по собтвено мнение и желание. Воюват донякъде. 
А на вас ви личи как някой ви е бръкнал отзад и ви върти на екрана, куклен театър. Но нацията знае кои са кукловодите, които сега се наричат пъпетиери.

Борисов се завърна, но и много хора въздъхнаха с облекчение. Защото селксата хитрост на Борисов беше просташка, наивна, но носеше баланс. 
И защото изборът ни се сведе до това:
или да ни крадат наши, или да воюваме за чужди. 
Не ругайте преводача. А помислете.
Помислете и върху друго - ако “Възраждане” имаха вашата медийна власт, ако не слизаха от екрана както капиталците - какво щеше да се случи?

Вие, политиците извършвате най-големия грях в началото на 21-ви век. Фрагментирате отломките на една нация, която нито е по-глупава, нито е по-неспособна, нито е по- умираща от повечето нации в Европа. Но фрагментацията ни, ако ме разбирате правилно - разпадът трябва да спре.
Иначе лошо ще ви стигне.

***

Текстовете на Карбовски стигат до теб, благодарение на хората, които подкрепят свободното слово, тук:
Revolut: @karbowski 
PayPal: [email protected]
Или натиснете бутона - ПОДКРЕПИ НИ в сайта lentata.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.