Наричат ги партийни номади - доста мило определение за партийните ренегати

Наричат ги партийни номади - доста мило определение за партийните ренегати
12-10-2022г.
0
Соня Колтуклиева

По воля на Вселената или по ирония на Съдбата, ген.Стефан Янев влезе в 48-я парламент в последния момент на изборния ден. Сега изглежда възможно дори той да получи третия мандат за съставяне на правителство. 
Неприятно съм изненадана, че военен, генерал и бивш служебен министър-председател е така нечувствителен към предателството. Какво имам предвид? Говорих с лидера на “Български възход”, който ми потвърди, че се обсъжда главен секретар на партията да стане Виктория Василева. 
Наричат ги партийни номади - доста мило определение за партийните ренегати. 
Виктория Василев беше депутат от СДС, председател на младежката организация на СДС, ученичка на Христо Бисеров, сивият кардинал на СДС, мигрирал в ДПС. 
Виктория Василева беше организационен секретар на “Има такъв народ”, беше подбрала повечето депутати, нейни съученици и приятели от Русе, както и новоизлюпени верни фенове - като Радостин Василев в Плевен, който прекара през листите най-добрите си приятели Александър Тодоров и Венцислав Петков, които по-късно назначи за изпълнителни директори на Българския спортен тотализатор и Национална спортна база, където нейният съпруг Иван Василев получи работа като озвучител на националния стадион “Васил Левски”… Халваджията за бозаджията, както се казва. (Добре, че служебният министър Весела Лечева разтури тази алчна дружинка и даде на прокурор техни договори.)
Преди няколко месеца написах, че Виктория Василева разговаря със свои колеги от ПГ на ИТН дали биха се откъснали от групата, за да се присъединят към новия проект на ген.Стефан Янев, който подаде оставка като министър на отбраната в кабинета “Петков”. Не беше срещнала подкрепа. По-успешна се оказа акцията й по отцепването на предатели от четата ня Слави за подкрепа на правителството на коалицията, напусната от ИТН. Този, който оглави жадната за постове група - спортният министър в оставка Радостин Василев, обяви по БТВ в края на юли, че Виктория Василева е участвала в срещите му с премиера в оставка Кирил Петков - в собствения му апартамент до Зоологическата градина и на други места. Виктория Василева публично отрече това. Радостин Василев я призова да се явят на детектор на лъжата, но случаят бързо се забрави. Виктория Василева, ракета-носител и на Теодора Генчовска, бивш министър на външните работи и сегашен заместник-министър на отбраната, се надяваше връзките й да стигнат, за да стане посланик или консул в Алжир, но не се получи, поне досега. 
Виктория Василева е сръдлива жена. Не можа да прости на Слави Трифонов, че издигна Ива Митева за заместник-председател на 47-я парламент, което беше естествено и правилно решение, предвид на нейния опит и несравнима експертиза.
Виктория Василева е доста самонадеяна, разнася легендата, че тя е създала партията “Има такъв народ” - вятър и мъгла, създаде я популярността на шоумена и неговата 20-годишна кариера в прайм-тайма на най-голямата телевизия.  
Да прави каквото си иска ген.Янев, партията си е негова. Просто ме изненадва лекотата и безкритичността, с която българските политици приемат предателството и подмолната работа на мишкуващи службогонци за една партия, докато още се водят в друга партия, както сториха отцепниците от ИТН. И сигурно ще продължават и занапред така…
Двуличието е уродливо. Подло е. И отвратително! 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.