Относно Хелоуин...продължение

Относно Хелоуин...продължение
31-10-2022г.
0
отец Силвестър Янакиев

От една страна е това, което написах. И то е вярно. 

От друга страна, на България и българския народ не му е било добре последните 600 години. Постоянно някой ни насажда някаква култура, която прокарва сред българите. Постоянно някой се мъчи да ни раздели, асимилира, унищожи, разруши...

Хелоуин е от последната вълна. Преди нея беше Дядо Мраз и Снежанка (защото дядо Коледа беше забранен, че и всичко християнско). Комунистите поставяха напред кукерство и всякаква славянска бълвоч, само и само да се отклоним от българското национално самосъзнание. 

Хелоуин е проблем, с който занимават младите в последните 30 години. 
И ще продължават, докато сме под американско влияние. А хората от нашето поколение играеха казачок и се впечатляваха от съветските филми за Втората световна война, при все, че тази война я загубихме заедно с германците, японците и италианците... Но празнуваме 9 май...Тъй де!

Децата преминават през дядо Мраз и Хелоуин като торнадо през кучешка колибка - после остават някакви неясни спомени, но не и идеология, вяра и поклонение. Идеологията, вярата и почитта се дава в семейството. Тези ценности зависят от нас. 

Замислих се тези дни за този феномен. Около нас е пълно с лоши и страшни неща. Ние възпитаваме децата си в ранната им възраст - после разчитаме да съумеят да се опазят от лоши приятели, алкохол, наркотици, престъпност. И стоим до тях (доколкото позволи Бог, щото идва време и да се мре :))) , ако можем да бъдем полезни с нещо. 

Идва този празник. Ако му обръщаме повече внимание, ефектът ще е обратен. Ако премине бързо - добре! Преминал е.  

Утре е денят на Народните Будители. Тези хора ни трябват особено много сега. 

Вероятно повече няма да пиша за Хелоуин и ще оставя децата да го преминат бързо... 

Ще пиша за положителните неща, за да остават повече време в съзнанието на младите! За лошите неща си имаме българските продажни медии :)))) 
България съществува много преди 681 година. 

Границите ѝ са били много по-големи от тези, които ни "разрешаваха" да бъдат в учебниците по история на комунистите и сега на тези, които ни управляват. Били сме велика нация, затова околните ни мразят. Но това не е важно. Важно е да се върнем към корените си и да получим от тях сила за оцеляването ни като нация! 

Честит празник на Народните будители! Да са ни живи и здрави децата, които празнуват Хелоуин и други странни неща!! Бог ни обича!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.