Понякога е много тъжно да си световна либерална икона

Понякога е много тъжно да си световна либерална икона
21-02-2024г.
0
Тихомир Чергов

Понякога е много тъжно да си световна либерална икона. 

На никого не му пука за теб, за човека от кръв и плът който си, докато милиони се възхищават на медийния ти аватар, на политическия символ, който представляваш. Хем си световноизвестен, хем се чувстваш като най-самотният човек на планетата.

Умираш и собствената ти жена се смее и не може успешно да имитира скръб - защото подсъзнателно се радва, че сега тя ще поеме диригентската палка и ще се къпе в славата на "световна либерална медийна икона". Милиони по света имитират скръб по теб, но повечето подсъзнателно одобряват смъртта ти, защото за тях си по-полезен като умрял, като канонизиран либерален "светец" от теб може да се извлече много повече политически капитал, отколкото като арестант за години напред. 

Това е като да си някакъв голям богаташ с огромни семейство и много "приятели", но когато се споминеш, на погребението ти собствените ти деца и съпруга подсъзнателно се радват на кончината ти, защото чакат да наследят несметното ти богатство, а така наречените ти "приятели" с нетърпение чакат да завземат парчета от бизнес империята ти и да завладеят освободили се от теб пазарни ниши. Хиляди гости на погребението и никой не скърби искрено.  

Оказва се, че всеки е "обичал" бизнесмена и богаташа, а не човека. За тях си бил просто някакво средство и някакъв символ, а не човек от кръв и плът.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.