Случващото се във ВСС - пародия

Случващото се във ВСС - пародия
09-06-2023г.
0
Виктория Георгиева

Доста е отегчително за пореден път ВСС да ни подлага на обучителни лекции за всички министри на правосъдието (а и не само те), които продължават да водят неравни битки с главния прокурор. 

Би било хубаво поне предварително да се подготвят, не зрителите да се чувстваме като наблюдаващи нискобюджетен юридически сериал, в който куцо, кьораво, сакато прави опит да блесне, но пусто, главният герой - в случая - Иван Гешев - непрекъснато ги затапва. 

Искайте му оставката, но поне се постарайте да звучите по-убедително. А вероятността да бъде отстранен Гешев, защото е казал "политически боклук", звучи потресаващо. Нелепо е. 

Да, изказването е публично, а и главният прокурор никога не се отричал от него. Но това да е един от основните аргументи, уж доказващ, че така Гешев е уронил престижа на съдебната власт... Сериозно ли?

А пък съмнението дали вероятно е бил в по-особено психическо състояние, поради което е изрекъл по-остри думи. Е, какво да е било, когато те заплашват? Макар 90% от суверена, начело с народните избраници, да е в крайно нестабилно психическо и емоционално състояние, всъщност Гешев даже изглежда доста стабилно, особено на фона на всички атаки, на които беше подложен през последните месеци, а и години...

И само за размисъл - ако с някои свои действия и изказвания главният прокурор е накърнил авторитета (то пък един авторитет) на съдебната власт, мисля, че е редно в спешен порядък да помислим как ще постъпим с всички, ежеминутно не просто уронващи, а потъпкващи престижа на Народното събрание - та там се плюят, дърпат, бият, драскат, псуват, да не говорим какви обръщения използват един срещу други. То не бяха къси и меки пишки, продажници, убийци, изроди, предатели, соросоиди, мекерета и прочее. 

И си мисля, че именно Народното събрание уж би трябвало да е, по-точно, беше най-важната институция. Е, да, вече не е, благодарение на същите, събрани от кол и въже илитерати, вилнеещи в парламента, които пък сега дружно желаят Гешев да си ходи.
Гешев не е черен или бял, няма и как да е. 

В последните седмици предприе някои необмислени действия, както и през цялото си пребиваване на тази позиция е допуснал редица грешки - факт. Нека обаче въобще да не го изкарваме най-черната овца в държавата - крайно нелепо е, а цялата дългогодишна кампания, която бе, а и в момента е водена срещу него, със сигурност е довела до някои от ответните му действия.

Но за да придобиете представа каква пародия (за пореден път) е случващото се във ВСС, трябва сами да слушате и гледате, а не просто да се мятате на амбразурата, защото тоя или оня е казал така или онака.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.