СТИГА, БЕ?! СТРАДАТЕ ЛИ?

СТИГА, БЕ?! СТРАДАТЕ ЛИ?
08-09-2023г.
0
Мартин Карбовски

Наистина ли страдате заради Мустемин и Зарица?! Че са онеправдано тричани от Фейсбук тълпата? Стига, бе, верно ли?!

Има един либерален паразит в думите - “в интерес на истината”. Ще се опитам да се изразя като журналист, ето така:
Та “винтереснаистината” “към момента”  и “като цяло” и “буквално в този момент” трябва да признаем, че удавени от министърката Зарица сухоземни костенурки няма.
Но каква новина е това? Тълпата, не само тая във Фейсбук, свикна и се научи на такова публично тричане именно от либерал-нацистите и тяхната НПО пропаганда. Какви ти тук костенурки, дай да “беммайкатанаминистърката”!

Докато либералната сган идваше на власт, тя се оплакваше как журналистиката не работи и разговорът между българите е счупен.

Докато либералната сган идваше на власт тя тричаше всяко различно мнение без оглед “интереса на истината”, буквално по команда, с организация към момента - в който й се даваше задача: личности и истини да бъдат размазвани в обществения наратив.
Наратив, който се превърна във вой, дюдюкане и удари с чукове.

Докато либералната сган идваше на власт, тя показа как се прави - вкупом на едно лице да му се отправят подигравки, обиди, клевети, измислици, ругатни, клетви, карикатури и същият да се канселира и да се чуди себе си ли вижда в огледалото.

Либералната сган дойде на власт. И сега се чуди защо във Фейсбук вицът за сухоземните костенурки, удавени от министърка (обута в клин с ингвинални извивки в единия край и бели ботушки в другия край) добива жизненост. Сиреч стана вайръл.

Сериозно ли страдате? Не остана храчка и плюнка, която да не сте изплюли вие като малцинство върху неподозиращи кандидати за общественото внимание.
Владеещи Фейсбук, имащи бюджети за спонсорирани постове, шегаджиите на либералната сган окрещяха орталъка срещу враговете си. 
Сега са на власт и страдат.

Сганта свали нивото на разговора ни под санитарния инфантилизъм, възрастни хора да се обиждат на “лайно” и “не, ти си лайно”. Обиждаха се по начин, по който всички нормални хора млъкнаха, за да не се изцапат.

Сега сганта страда за “путински заговор про-Пирогов” и заради това , че костенурките са добре.
И министърката е невинна.

Ама, хора, (аз вас ви считам за хора, вие мене - не) вие лично конструирахте точно това отношение.
Защото деконструирахте истината и вашата гледна точка се налагаше с помощта на елекронната лъжа - и тая лъжа се превърна в истерия.

Някой трябва да реабилитира истината, да покаже, че нещата не са “правилни” и “неправилни”, не са бели и черни, не са “наши” и “ваши”.
А нещата са истински и неистински.
Костенурките са живи. Министърката ви е под вода.
Но вие страдате, защото наложихте мнението на тълпата си, сега тълпата ви го връща. Връща ви го така, както я възпитахте.
И сега? Ама верно ли страдате?! Сериозно?!?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.