ТРИ ЛЪЖИ ТИЯ ДНИ

ТРИ ЛЪЖИ ТИЯ ДНИ
19-08-2023г.
0
Мартин Карбовски

Виждат се поне три лъжи на политическия хоризонт.

Първата е, че ако сега има избори, резултатът ще е същият, тоест, ялов, както го наричат пепетата.

Социолозите услужливо мълчат. След толкова лъжи и усукване резултатът за пепетата няма логика да е същият. “Възраждане” също няма да даде същият резултат. Защото ще е втора сила.

Втората лъжа е, че ПСА разделя нацията. След като сглобката повдигна въпроса за ПСА, тогава се появиха защитници и трошачи на ПСА. Преди това нямаше проблем. Но у нас винаги има един агент провокатор, който се казва Трайчо.

Друго да ви кажа, което не е лъжа: днес едно домашно куче на чужденец в Драгалевци беше почти изядено от софийски мелези, които са териториални помияри като нашите несменяеми политици.

Нашите политици - и те като помиярите не си отиват от властта, освен ако някой не ги убие или не ги вземе в камионетката. Разказвам това, защото чужденецът нарече квартал “Драгалевци” - “гето”. А аз му обясних, че като махнат ПСА, нещата ще се оправят. Както се оправиха след махането на Петолъчката, (велик момент, аз ръкоплясках).

И както се оправиха нещата след като Валяка срути Мавзолея. Тогава аз не ръкоплясках вече, това срутване ми приличаше на поръчково убийство - познато и безсмислено за мене.
Чужденецът с изяденото куче, когото успокоявах с тия разкази за паметници не ме разбра. Твърде местен хумор е тва, каза ми той.

Третата лъжа е тежкото мълчание за убийството на Алексей Петров от страна на някои партии. Не го познавахте, нали?
Вие въобще познавате ли някого в тая страна, дето я управлявате?!

На някой трябва ли му да броим повече - тия три лъжи стигат, за да си кажем честно - имаме нужда от нови избори. След местните.
Ако тия управляващи останат след местните избори, помиярите във всяко наше гето ще дигнат паметник на нашата политическа класа - за да се помни, лае и пикае около него.
Като по всички паметници у нас.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.