Толкова лесно ли забравихме уроците на две национални катастрофи и не само?

Толкова лесно ли забравихме уроците на две национални катастрофи и не само?
26-10-2022г.
0
Симеон Миланов

На едната снимка виждате Киев - за нещастния украински народ животът без ток и вода ще се превърне в ежедневие заради необмислените действия на собственото им правителство, което ги тикаше във война от осем години насам. На другата снимка виждате лицата на войната в България - хората, които от ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ показаха, че желаят страната ни да воюва. Но така или иначе, българският суверен гласува за военолюбците от ГЕРБ, както и за военолюбците от "Продължаваме промяната". Суверенът реши, къде с подкрепа за гореспоменатите, къде с негласуване, че иска война, и то не за нашите граници, териториална цялост и национални интереси, а за американската геостратегия за сдържане на руснаците чрез война на територията на бившата Украинска ССР. 
Звучи неприятно и дразнещо, но това е истината. Ние като общество трябва да си дадем сметка, че колкото и нагласена и корумпирана да е системата, в крайна сметка ние, народът, сме Суверен на тази държава и нашите действия и бездействия определят бъдещето. И няма никакво извинение, че позволяваме на демагози, медии и манипулатори да ни изиграят. Защото както казах, ГЕРБ не се криха, а цяло лято се доказваха като по-военолюбиви и правоверни атлантици от "Продължаваме промяната". И въпреки това са първа политическа сила, а втора са ПП. Т.е. две партии, които имат за основен приоритет намесата на България в конфликта по един или друг начин. Тези две партии заедно изразяват волята на около 1,1 милиона български граждани. Към тях добавете и избирателите на "Демократична България" и други сили, които са ЗА участието ни в глобалната война между Запада и Изтока. Толкова лесно ли забравихме уроците на две национални катастрофи и не само? 
През миналия век България изгуби стотици хиляди загинали и още повече ранени, да не говорим, че част от държавната ни територия (Западните покрайнини, Струмица и Западна Тракия) попадна под властта на съседни държави. Тук дори не споменавам етническата ни територия, която изгубихме завинаги. Плащахме тежки репарации. Разбирате ли, драги сънародници, че в днешното окаяно положение на България, повторение на този сценарий ще е пагубно? Светът се пренарежда, изковават се нови правила, нова международна система и нови граници, независимо дали ни харесва или не. И огньовете на войната, в които се ражда новият свят, ще има цели държави, които ще изчезнат в наше време и то близко. Ако скоро пак има избори, гласувайте ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ, а не с телевизора и не за дребнотемия и маловажни въпроси (я обещания за магистрали, я обещания за борба с корупцията и други несериозни политически дъвки). Днес изборът е много по-фундаментален. Гласувайте поне един път в животите си за независимост, защото за първи път от Първата световна България ще има шанса да си я извоюва. Или пък гласувайте, както досега - за война и заличаване на страната ни..... Но си дайте сметка, че какъвто и избор да направим, ние и само ние ще сме отговорни за него. А тези лица на войната - те отразяват волята на Суверена в този момент, независимо дали ни харесва или не. Защото Суверенът избра да ги подкрепи, въпреки че те цяло лято обикалят с чуждо знаме и с послания за намеса в конфликта.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.