Това е отвъд "дъното"

Това е отвъд
30-11-2022г.
0
Георги Вълчев

Facebook блокират профила на някой от "разследващите" (използвам тази дума МНОГО свободно) журналисти на Bird. От Bird смятат, че блокирането е неправомерно или поне несправедливо. И какво правят? 
Решават да изсипят ЛИЧНИТЕ профили на служители във фирмата отговорна за модерирането на съдържанието на Facebook в България. Като бонус добавят и слабо прикрит призив за тормоз над съответните лица, както и изнудвачески тон (станете наши информатори или иначе). Нарочно скрих имената на съответните профили в скрийна долу.
Неведнъж лично съм бил потърпевш на абсурдни банове от Facebook, но никога дори не съм си въобразявал да се опитвам да организирам някаква пародийна форма на народен съд срещу техните модератори. 
Това не само е долно, но и невероятно глупаво поведение. Става въпрос за фирма с хиляди служители, не всички от които се занимават с модерация на Facebook съдържание. Да не говорим, че много хора не си ъпдейтват редовно фейсбук профила и кумирите на "разследващата" журналистика от Bird като нищо да са изплескали профилите на хора, които дори вече не работят в съответната фирма. 
Това е отвъд "дъното". Bird абсолютно са го прекопали и направо газят в..да не казвам какво. А уж имат репутацията на едни от по-добрите журналисти у нас. Чудете се защо сме били на 100 и не знам си кое място по свобода на словото. С подобни практики на "разследващите" ни журналисти и това ни е много. 
Чудете се и защо журналистите са вероятно най-мразеното професионално съсловие (след политиците). 
Еми, заслужават си го. Даже май им е малко.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.