Защо ППДБСС още не са изключили общинския им съветник, който е шофирал след употреба на алкохол?

Защо ППДБСС още не са изключили общинския им съветник, който е шофирал след употреба на алкохол?
15-04-2024г.
0
Гост-автор

Отказалият да даде проба за алкохол и наркотици след катастрофа общински съветник Благовест Георгиев продължава да бъде част от групата на „промяната“ и „спасителите“ в Столичния общински съвет.

Десет дни след като късаха ризи, писаха гръмки постове и се разграничаваха от техния човек в съвета – не последва никакво политическо ДЕЙСТВИЕ от Терзиев, Бонев и ППДБСС за общинския им съветник, който се е качил да шофира след употреба на алкохол, причинява катастрофа и бяга от местопроизшествието. На всичкото отгоре се оказа, че това не му е за първи път.

Вече съм свикнал да виждам как думи и действия при ППДБСС се разминават, но отказвам да приема, че призиви за морал остават само във Фейсбук коментари.
Терзиев:
„Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град.
Отговорното поведение изисква едно - оставка.“
Бонев:
„Позицията на Спаси София е категорична - Благовест Георгиев, общински съветник излъчен от квотата на Продължаваме промяната, трябва незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол.“
ППДБСС:
„Поведението на общинския съветник Благовест Георгиев е неприемливо за всеки човек и абсолютно недопустимо за обществена личност на публична длъжност. Тази нощ той е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол и е причинил лека катастрофа - за щастие без пострадали граждани.“

Както се вижда - след безплодните им призиви и изпразнени от съдържание клишета в политическите позиции, не видяхме истинското разграничение от общинския им съветник, което се изразява в категорично действие – изключване от политическата им група.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.