АЛАБАЛАТА И ЕРДОГАН

АЛАБАЛАТА И ЕРДОГАН
28-05-2023г.
0
Мартин Карбовски

Само преди пет години мислещите хора искаха да сменят хора като Бойко Борисов и Реджеп Тайп Ердоган. Днес ние сме почти влюбени в тези двамата. Защото са по-малкото зло.

Помислете защо е така. Шарените амеркански демократи не създадоха никаква алтернатива на тези тирани. А и казват - по време на война не е добре да се сменят водачи.
Горенаписаното е относително. Но резултатът е ясен - въпреки възмущението от тираните, ние осъзнаваме, че техните алтернативи са ни натрапени. И се озоваваме в лабораторния експеримент за по-малкото зло. Което си е нещастие и когнитивен дискомфорт. Не е дисонанс.

Истината е, че народите на Балканите действат инстинктивно. Турците съхраниха Ердоган, българите - Борисов. Защото алабалата на привнесената пропаганда беше разпозната и от Иван, и от Хасан.
Ердоган, да му дава Аллах дълъг живот, има консервативно и еманципирано отношение към войната в Украйна и стопира разрастването й в Черно море. Борисов лавира като магьосник в слалом от Магнитски и трети поредни протести, все едно е безсмъртен, а и все едно е умен.
Явно е умен, защото безсмъртен не е.

Борисов вече е академик и ветеран на политическия апокалисис, оцеляващ в либералния зомбиленд.

АЛАБАЛАТА остава за нашите медии и анализатори. Те излъгаха, че Борисов си отива. Не си отива, днес го пази дори врага му Христо Иванов. Същите медии у нас излъгаха, че Ердоган си отива, идва една “модерна” Турция с Калъч-дар-оглу. Ами това не се случи.
Ако приемете, че не са ни лъгали, приемете поне, че сме били облъчвани.

Изводът е много неприятен. На Балканите някой тежко лъже. Харчи пари, побутва своите “son-of-a-bitches” да ни убеждават, че прогресът е само един, а промяната е само анти-руска.
Но турци и българи искат промяна, която не е нужно да е анти-руска. Срещу това се изправя българската медия и ти казва, че Путин ще нападне Варна. В Турция такива неща чак не се говорят. Няма как.

Иначе АЛАБАЛАТА е голяма работа. Ние живеем в медийна лъжа, платени послания и липса на извинения и опровержения. Това е АЛАБАЛАТА. Няма друго.
Но опасността от нея остава.
Ердоган се оказа цитадела не по вкуса на САЩ. Борисов не знаем какво е за САЩ. Досадна конска муха? Но още е тук.
Дали пък щеше да е добре да го няма?
С тия алтернативи - да пази Бог да го няма Борисов.
Ужас.

Да, това го казва авторът на пиесата “КРАВА”, която имаше ясно анти ББ послание. Да, аз писах и ще продължавам да пиша срещу Борисов. Но не знам какво ми става - предпочитам Борисов за враг, отколкото либералът Петков като приятел и избор.
Не знам защо е така. Инстинкт - като в Турция.
Другото е АЛАБАЛАТА. Пазете се от нея.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.