ДПА: Ердоган нарече Израел "държава на терора"

ДПА: Ердоган нарече Израел
19-11-2023г.
0
Лентата

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече Израел "държава на терора", малко след като се завърна от посещение в Германия, предаде ДПА.

"Човекът, който ръководи тази държава на терора, в момента е накарал израелския народ да вика и да се бунтува срещу него. Ето защо краят му е близо", заяви Ердоган, визирайки израелския министър-председател Бенямин Нетаняху.

Ердоган освен това каза, че западни правителства, включително Германия, са свързани с това, което той нарече "кръстоносна империалистическа структура", без да навлиза в повече подробности. "За съжаление, видях това по време на посещението си в петък", заяви Ердоган.

По време на визитата си в Германия той  се срещна с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Олаф Шолц. Посещението му  в Берлин беше  първото от почти четири години.

Породилата полемика визита се състоя малко след острите словесни нападки на Ердоган срещу Израел във връзка с продължаващите бомбардировки на ивицата Газа. Въпреки че Ердоган осъди убийството на стотици израелски граждани, извършено от "Хамас" на 7 октомври, по-късно той определи въоръжената групировка като движение, борещо се за свобода.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.