Горката реалност - вече никой не я зачита за нищо

Горката реалност - вече никой не я зачита за нищо
27-03-2023г.
1
Гост-автор

Иван Иванов:

Горката реалност вече никой не я зачита за нищо.

В Грузия се събира пърформанс протест,  вдъхновени от грантове цветни революционери. 

Наричаме ги борци за свобода в опит да отхвърлят руската дикатурата, която ще спре поривю им към ЕС. Когато се събра протест в подкрепа на законно избраното правителството в медиите го представят като заплаха за свободата.

САЩ продължават да поддържат военни бази в Сирия и да бомбардират когато и както преценят. По някаква случайност това се случва в най-богатите на петрол находища. Само че  го приемаме за демократична ценност, хуманни бомбардировки в името на свободата. Никой не пита по коя точно правна спогодба те са стоварили войски в суверенна държава. И какво изобщо правят там?

Франция се бунтува, блокирана е, стачкуват голяма част от хората, на които им писна от либерални идиотщини. Представяме ги като маргинали и терористи , които вдъхновени от руски агенти, искат да дестабилизират държавата. Това, че има десетки видеа, на които полицията смачква от бой протестиращи хора, е може би част от демократичния процес. 

Едни и същи събития се представят и интерпретират по различен начин, само и само да удовлетворят определена властова и идеологическа потребност. 

Горката реалност вече никой не я зачита за нищо. 

Стои си сама и се чуди защо никой не я забелязва. 

Маските отдавна паднаха и на никой от лидерите ни не му е до някакви си човешки права и демокрация.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.