ХЕЛОУИН КАТО РЕКЕТ

ХЕЛОУИН КАТО РЕКЕТ
01-11-2022г.
0
Мартин Карбовски

Огледайте се за щети. Ако не сте се замисляли за Хелоуин като рекет, това е само началото.
Замисляли ли сте се какво означава “лакомство или пакост”? 
Не сме се замисляли за втората част, какво е пакост? Означава, че ако не дадете бонбон на децата-скелети, те ще ви размажат яйце на вратата. Вече се случва. Невинна история, нали.

Идеологиите правят децата и младите хора силни. Те са в “правото” си да получат каквото искат. Такъв е “обичаят” или неписания договор в общуването и празнуването. Един ден това ще завърши със заливане на бензин и палене на колата на този, който не празнува както ние искаме.
Прочете пак горното. Ако ви се струва преувеличено, питайте по-стари хора какво се случваше с тия, които не ходеха на манифестации и отказваха да празнуват идеологическия празник на миналото.

Днес щетите са само едно яйце на вратата, запалена хартия в коридора, надраскани стени или намръщени деца. Никой не им обяснява не-задължителността на празника. Той става част от обществената учтивост или неучтивост. На децата се казва, че тези хора, които не си отварят вратата на Хелоуин са лоши. Още по лоши стават защото биха я отворили на Коледа. Тъпи традиционалисти. Кофти пичове.

Хелоуин е рекет, обшит със станиол и панделка, не е черепи и кости. Не е невинно занимание и първа крачка към диабета. Защото вече не можеш да го откажеш. Защото вече в спора се намесва детското отмъщение. На такова нещо не може да се отговори подобаващо. Но пакостта вече е тук. Засега тук-таме. Знаем как започва и завършва това. Започва невинно като идеята да си говорим на “другарю” и “другарке” . Ето така започва.

П.П. Исках да съм отстранен от тая неразбираема за мене подражателна мода индоктринирана в децата. Все ми беше тая. Но видях постове и снимки и лично се уверих как децата цапат вратите на отдавна умрели и емигрирали хора. Дори и да не сте съгласни с мене - това обяснете на децата. Мъртвият не им враг.
И ако някой е лош и не иска да им отвори, то някои българи вече не могат да им отворят.
Защото бягаме и умираме. Ако не кажете това на децата сега, значи не обичате или тях или истината. Простете за огорчението.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.