Икономиката ни, организирана като сателит на "братска Русия" ни е струвала три фалита

Икономиката ни, организирана като сателит на
07-11-2022г.
0
Гергин Борисов

Д*йба тая лоша Европа - съсипа ни хубавата икономика, колонизира ни, ОГРАБИ НИ!
‼ А, сега сериозно. Преходът беше мъчителен, бяха допуснати (и все още се допускат) ужасни и много скъпоструващи грешки, избирахме си (и сигурно пак ще си избираме) корумпирани синковци на старата Партия-майка и сигурно още няколко мандата ще виждаме проруски партии, които да ни обясняват как черното е бяло...
Но цифрите не лъжат... икономиката ни, организирана като сателит на "братска Русия" ни е струвала три фалита и пълна икономическа и социална изолация от Европа.
Когато ВНС заличава Народната Република, брутният вътрешен продукт се равнява на малко под $11 млрд, когато влизаме в ЕС той вече е набъбнал до $44,4 млрд, а днес е $80,27 млрд.
Сиреч, след 14 години с "лошата Европа", която ни била "ограбила", икономиката ни е ОСЕМ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА, отколкото на "развитото социалистическо общество", а доходите ни... през 1999 г. средният месечен доход е 201 нови лева (BGN), в края на 2021 г. - 1170 лв. или... средният българин днес е увеличил доходите си ШЕСТ ПЪТИ за 22 години.
Тези цифри са факт въпреки корумпираното управление, въпреки грешките и пропуските, допуснати през Прехода, въпреки активната кремълска работа да сме държани под контрола на Москва и въпреки мафията, създадена от БКП, за да краде и скубе както държавния, така и нашите бюджети...
Я, си представете сега, ако родителите ни - ония, 30% от които гласуват за БСП, 25% - за ГЕРБ и 20% - за всевъзможни "патриоти", руски мекерета и измамници, бяха по-разумни и бяха се разправили с комунистите, с мафията им, с руските им шефове... Швейцария на Балканите vol. 2.
Още не е късно, но за целта трябва да не вярваме на хора, обясняващи ни, че "преди беше по-добре"...
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.