Който предатели събира, предатели намира.

Който предатели събира, предатели намира.
27-10-2022г.
0
Соня Колтуклиева

Който предатели събира, предатели намира. 
“Продължаваме промяната” роди най-отвратителното търгашество в най-новата история на България: пред очите на цялото общество беше извършена покупко-продажба на депутати втора употреба: с обещания за постове и привилегии, от “Има такъв народ” бяха отцепени Радостин Василев, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Светлин Стоянов, Кирил Симеонов, Деян Петков - все аматьори и анонимници, без сериозна професионална реализация, набутали се в политиката по случайност, през сбиротока на Слави Трифонов. Първите трима станаха народно представители в 48-я парламент с благословията на Кирил Петков, който се бие в гърдите, че е “мъж на честта”, понеже е дал дума на ренегатите. В  действителност Кирил Петков  изпитва страх от Радостин Василев, че го е записвал по време на пазарлъците в апартамента му и може да го рекетира или нападне публично. Срещу бившия спортен министър има подадени 5 сигнала в икономическа полиция, Софийска районна прокуратура, Софийска градска прокуратура и КПКОНПИ - депутатският имунитет го пази от последствията на краткия му, но скандален престой в Спортната палата, затова той ще се бори със зъби и нокти да остане в парламента. 
Днес Агенция ПИК публикува информация, че десетина народни представители от “Продължаваме промяната” се предлагат на ГЕРБ - да напуснат изпадналата в тотална изолация парламентарна група и да се присъединят към враговете й. Хората на Бойко Борисов им отговорили: като искате да се цепите, създайте си своя парламентарна група или станете независими депутати. 
Всъщност, още от юни, след падането на кабинета “Петков” в резултат на първия успешен вот на недоверие в българската история, един от силните фактори тръгна да търси пътеки към Банкя. На умните променкаджии още тогава им стана ясно, че повече няма да се върнат във властта в състава, който управлява от 13 декември 2021 г. до 2 август 2022 г., така че трябва да се преориентират. Политиката “всичко на инат, всичко напук”, провеждана от Кирил Петков, не се харесва на мнозина в “Продължаваме промяната”. 
Както написах вчера, в парламентарната група клокочат подводни течения, недоволство предизвиква маниерът на Кирил и Асен да не се съобразяват с никого и да не информират за решенията си, разделението на “близък кръг” и всички останали; прави впечатление отдръпването на Даниел Лорер от медийни изяви и пълното мълчание на Бойко Рашков, който в почивките си седи в колата на паркинга и не общува с никого. “Атмосферата е напрегната, сякаш се намираме във филма Frozen”, коментира депутат от провинцията.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.