Някой е спечелил над 30 млн. чиста печалба от стикерчета

Някой е спечелил над 30 млн. чиста печалба от стикерчета
12-09-2023г.
0
Иван Бакалов

Това е т. нар. еко стикер (горе) и съблечен до основата му (долу), в която има чип. Произведен е в Китай, само холограмата отгоре е залепена в България.
Справка в интернет показва, че цената на един такъв стикер с чип, поръчан в Китай, е от 1 до 10 цента, поръчка най-малко за 1000 броя. А при поръчка за милиони бройки? Както и да го смяташ, струва 2 стотинки. Айде, и холограмата да е 2 стотинки.
Сервизи и фирми, които извършват Годишен технически преглед на коли, купуват този стикер за ...13 лв. с ДДС. 
И го продават на клиентите с печалба (не може на загуба), тоест включват цената му в цената на ГТП. Както е известно, за три години тя скочи от 35 на 55 лева.

Само за последната година за 2,8 млн. леки коли някой е спечелил над 30 млн. чиста печалба от стикерчета.

На всичко отгоре тези стикери се лепят вече трета година, а още са ненужни, защото зоните с ограничено движение на по-стари коли влизат в сила в София от тази зима. 

И още по-ненужни са, понеже също като с премахнатите винетки, колите могат да бъдат засичани по регистрационните номера, а не с чипове в лепенки.  

Пита се - кой измисли тези лепенки и на кого пълнят гушата?

Печатницата е "Демакс" на депутата Петър Кънев, несменяем дупутат от БСП от 2005 г. насам. И несменяем печатар на всевъзможвни лепенки, винетки, холограмки измисляни от държавата през цялото управление на Борисов.

Кънев може да ги измисля, да ги продава скъпо или евтино, но не може да ги въведе сам. Някой друг решава да ги въведат.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.