Разместванията по върховете на мафията у нас

Разместванията по върховете на мафията у нас
26-05-2023г.
0
Иван Бакалов

Убийството на мафиота Къро в Южна Африка несъмнено е свързано с разместванията по върховете на мафията у нас, част от които е и взривът за сплашване или за имитация на опит за убийство на главния прокурор, и поисканата му оставка.

Ако някой е гледал весело на мафията у нас като на чекмеждета, компаньонки, хазарт, лабораторийка на границата, за които всички се бият, нека види убийството в ЮАР - убити са Къро, жена му, икономката, детегледачката. В първоначалната информация сочеха като убито и дете. 

Истинска мафия, като във филмите. 

Прави бяха в "Политико" - "Нетфликс" пасти да яде". И там наричат нещата с истинските им имена - "бандитският главен прокурор Каскета и не по-малко бандитският премиер Тиквата". Не е смешно. 

Сега се сетете за публикациите за Борисов в "Конгрешънъл Куотърли" за неразкритите (прикритите) близо 30 мафиотски убийства като главен секретар на МВР, за грамите на Щатското посолство за трафик на наркотични вещества, пране на пари, мафиотски групировки. 

И докато Гешев вдига шум за тоя оня бизнесмен и депутат, Таки шета у нас, влиза и излиза необезпокояван, Брендо, дето се крие в Украйна с редовно тяхно гражданство, и той е недосегаем. И кой е капо ди тути капи? 

В това отношение у нас сме уникални, в никоя държава мафията не е стигала до такава степен върха на властта.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.