Следва: политическа смърт за ПеПе, пълна маргинализация на ДеБе

Следва: политическа смърт за ПеПе, пълна маргинализация на ДеБе
23-02-2024г.
0
Тихомир Чергов

Цялата политическа халтура я прогнозирах и написах тук още след миналите избори. Казах, че ще има коалиция - едните ще са в нея, защото им е временно изгодно (ГЕРБ и ДПС), а другите - защото макар да им е неизгодно, от Козяк и Брюксел ги "молят учтиво", а те не могат да отказват на Козяк и Брюксел.

Прогнозирах как Бойко максимално ще го окаля и ще убие всякаква тяхна морална легитимност за години напред - след което ще развали коалицията. Само не очаквах, че и Пеевски ще се включи в играта така активно. Като го видях как почна всеки ден да ходи на работа (преди не се вясваше в парламента) и да търси камерите и микрофоните на журналистите като плеймейтка (а преди не беше давал интервю с години и не му знаехме гласа какъв е) - тогава ми стана ясно какво се случва.

Не можах да предвидя гросмайстроския ход с кметските избори в София: Бойко им пусна кандидат тип "Цецка Цачева", за да вземат кметското място и малко да се свали напрежението от ГЕРБ след погромите в София при управлението на Фандъкова, но пък успя да овладее общинския съвет - и постигна идеалната за него формула: на практика контролира вземането на решения, а цялата политическа отговорност отива при пепедебетата.

В задачата се пита как се случи така, че в партията на "айтитата, меринджеите, пиарките и социалните антрополози", където са съсредоточени толкова много дипломи от чужбина и точки IQ, не успяха да видят и прогнозират този очеваден сценарий и се оставиха да бъдат изиграни така?!

Отговорът е един и същ за всички съвременни либерални партии и политици: идеологията е по-важна от стратегията. И стратегически съображения не могат по никакъв начин да поставят под въпрос идеологически решения. А основният стълб на идеологията им е религиозното и безусловно подчинение на Козяк и Брюксел. Дори с цената на собственото политическо самоубийство.

От тук това, което следва е: политическа смърт за ПеПе, пълна маргинализация на ДеБе, смяна на Христо Иванов и последващо "ребрандиране" с ново име. 

И после по старому ще започнат да се изкарват неопетнени девици и морални стожери и ще борят "мафията и корупцията" и ще цитират "моралът е доброто" на Кристиан Таков - всякаш нищо не се е случвало.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.