Вашингтон подготвя Полша за война

Вашингтон подготвя Полша за война
22-01-2023г.
0
Йордан Халачев

Вашингтон подготвя Полша за война, пише Niezależny Dziennik Polityczny.

Поляци в призивна военна възраст, вече бягат от страната. САЩ виждат Полша като „военна алтернатива“ на Германия, която беше основното местоположение на американските войски в Европа. 

Причините за евентуалното преориентиране на САЩ към Варшава са нарастващото недоволство на Германия от политиката на Вашингтон, нежеланието й да играе ролята на буре с барут, както и интересът на Берлин към концепцията за „европейска стратегическа автономия“, пропагандирана от Франция.

"За военно обучение Полша започна да набира мъже резервисти над петдесет години",написа Myśl Polska.Службите за военна регистрация и вписване се радват на всеки потенциален воин. Поляците са подхранвани с митове за "ужасната Русия", но забравят да кажат, че тяхната страна за западните съюзници е само потенциално бойно поле. Силвия Горличка пише за феномена на поляци в призивна военна възраст, които бягат от страната. 

Не е само Полша, сега пробват и България! Готови ли сме да станем поредното "буре с барут"? Да,ако съдим по готовността на планктона от телевизиите и грантовите медии.

Дали ,защото Президентът Радев не възкреси давещата се в крипто скандала Демократична България, Промяната и останалите политически карциноми от родното атлантическо бунище с третия мандат, но точно сега получихме "шамара" в Политико. Права е Maria Musorlieva да цитира  Анастасия Гешева, че "Голямото изпиране на Кирил Петков и неговото ОПГ" - това трябва да е заглавието на съвсем очевидно поръчковата статия на Ди Велт. Съгласен съм.

Можеше да бъде и "Спасяването на редниците Кирчо и Асенчо".

Големият брат преживя неприятните за него новини",че болшинството българи поддържат Русия и в България има най-слаба подкрепа за Киев от целия ЕС,но това с третия мандат го довъши.

Друго си беше атлантическият планктон да прави и контролира изборите.

Представете си,че съставът следващото НС съответства на съотношението на силите и реалното болшинство?
Къде ще отидат тогава американските бази,подкрепата за бандеровския режим,къде ще отидат НАТО и евроатлантическите ценности?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.