За абсурдните и епохални двойните стандарти на Запада

За абсурдните и епохални двойните стандарти на Запада
16-05-2024г.
0
Дахер Ламот

Едно интервю на унгарския министър Петер Сиярто от миналата седмица ми направи впечатление.

В него Сиярто показва абсурдните и епохални двойните стандарти на Запад, които големите се опитват да наложат над малките:

1) Унгария е подписала договор да се построи ядрена централа с руската компания Росатом още през 2014 г., а Сиярто, който отговаря в момента за проекта, посочва, че още днес ако се отиде на място, ще се види, че подизпълнители са американски, немски и френски компании, наети и платени от руснаци.

2) САЩ подлага под огромен натиск Унгария да не купува уран от Русия, а в същото време Русия е най-големият доставчик на тази суровина за САЩ, които само миналата година са похарчили над 1 млрд. долара за руски уран. А точно САЩ изискват от Унгария едва ли не да спрат 1/3 от нуждите на енергетиката.
3) От Унгария и останалите страни от И. Европа се налага задължението да не купуват петрол от Русия. Преди това дялът на руски петрол, внасян в Индия, е бил под 1%, а сега е 40%. ЕС никога не е купувал "индийски" петрол преди, а сега е най-големият купувач на "индийски" такъв (както и Сиярто го посочва в кавички). 
Това означава по елементарна логика, че точно тези, които налагат на източноевропейци да не купуват руски петрол, точно те купуват най-много.

Това брутално лицемерие е доста дразнещо за страни, които нямат подлизурковци и платени слуги за управници. Сиярто подчертава, че докато лицемерието на Запад е умопомрачително, то точно тези страни, които най-много натягат за санкции и наказания, точно те търгуват най-много с руснаците. Но после налагат на И.Европа да се справя с инфлация, прикрита зад празни и неверни таблици с цифри, които всеки нормален човек усеща.
Както и да плащат комисионни на западни подизпълнители.

Това на мен ми прилича малко на рекет. Журналистката веднага сменя темата и вменява на зрителите, че Унгария са блокирали "помощите" за Украйна, но Сиярто я поправя и й посочва, че в момента Унгария подпомага в непознати за нея мащаби, но държи помощите да са хуманитарни, а не военни ( от които печели отново военния индустриален комплекс на Запад, но унгарецът тактично не го споменава).

-----
Но предполагам, че сега Сиярто също ще влезе в истеричния черен списък на либерл-интелектуалците, които сега ще го гледат с разширени от омраза зеници, и ще бълват познатите рефрени с етикети и изкривени лъжи.
За мен това лицемерие, примесено с омраза, която е вкарана в съд под вакуумна среда, ще доведе до сериозни последици вътре, а не вън от средата.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.