За скандала с дует “Ритон” и модерната истерия: Ще участва ли Киркоров в концерта им?

За скандала с дует “Ритон” и модерната истерия: Ще участва ли Киркоров в концерта им?
16-10-2022г.
0
Лентата

Как един концерт може да се превърне в тотална истерия и медийна буря?
Ами ето така - кажете, че Филип Киркоров, набелязан напоследък за враг, заради подкрепата си към Путин, ще участва в концерт на дует “Ритон”.

Ето как се развиха събитията и какво се оказа всъщност:

Фалшива новина за участие на певеца Филип Киркоров в концерт на Катя и Здравко от дует “Ритон” в София взриви социалните мрежи.

Спорът тръгна след рекламен клип за турнето на дует „Ритон”, в който се чува гласът на Киркоров. Много медии дори публикуваха информация, че се готви голям протест, който да попречи концертът да се проведе в НДК, пише nova.bg.

Приятелството на Катя и Здравко от дует „Ритон” с родената в България звезда на руската музикална сцена Филип Киркоров е известно от години.

„Радвам се, че аз – Филип Киркоров, мога да ви поканя на най-новото им шоу. Не пропускайте този празник, ще бъде страхотно”.

След като чуват гласа на Киркоров потребители в социалните мрежи решават, че самият той също ще е част от концерта, закриващ юбилейното турне на „Ритон”. Слухът се разпространява за часове в десетки гневни постове, в които се твърди, че Филип Киркоров не е желан у нас заради войната в Украйна и близостта си с руския президент Владимир Путин.

Блокада на входовете на НДК, изкупуване на всички билети за концерта или атака с домати и яйца към сцената – това са само част от обсъжданите варианти за протест.

Поне така твърдят редица сайтове у нас, които бързо препечатват новината и я споделят с още по-голяма аудитория. В интервю пред Мариян Станков – Мон Дьо, Катя и Здравко разказват, че рекламата с гласа на Киркоров е станала случайно.

„Той беше тук за 4 дни по негови си работи и да се видим. Влиза с нас в студиото и каза: „Много ми е интересно”. А анонсите ни ги записва Драго Драганов и Филип казва: „Не, аз ще го запиша”. И Катя му казва, че говори с акцент и не на чист български, но той: „Не, ще се постарая”. И така на шега и майтап го записа. Това е по-скоро един шарж”, коментира Здравко.

Българските музиканти отричат и някога да са имали идея да поканят Киркоров в концерта си.

„Няма как да се впише в нашата програма”, каза Катя.

„Филип пристига с антураж от 17 души. Ние нямаме тези възможности. Нашият шоубизнес не е достатъчно богат, за да можем да поканим Филип Киркоров да дойде да пее в нашия концерт”, заяви Здравко.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.