Зрителски коментари от Youtube канала на Карбовски: Кой би предположил?

Зрителски коментари от Youtube канала на Карбовски: Кой би предположил?
10-08-2023г.
1
Гост-автор

Представяме ви някои от най-интересните коментари под видеата в канала на Мартин Карбовски. Без редакция.
***
Кой би предположил, че експлоатация на макс на работната ръка, високите разходи за живот и мрачната перспектива за бъдещето ще накарат хората да не искат да имат деца?!

Кой би предположил, че няма нещо, което на някой да му се иска повече е да работи 60 часа седмично, при това да се ожени за някой друг, работещ също 60 часа седмично, и да отгледа 2,1‰ деца в панелния си апартамент, с размерите на кутия за обувки и ипотека, заробваща го за следващатите 40 години?!

Кой би предположил, че начинът, по който се гледа на децата ни днес, като потенциални работници за същата дивашка експлоатация, както за държавата, така и за корпорациите, ще има отрицателен ефект върху раждамостта?!

Кой би предположил, че непрекъснатото увеличаване на възрастта за пенсиониране и облагането на хората с все повече данъци може да има отрицателен ефект върху раждамостта?!

Кой би предположил, че наличието на систематични икономически кризи на всеки 7-10 години, които обезценяват парите и понижават покупателната способност, и оттам цялостната перспектива за добър живот, отдалечавайки "морковчето" от вас все по-далеч и по-далеч, докато сте задлъжнели до гуша би имал отрицателен ефект върху раждамостта?!

Кой би предположил, че комерсиализирането или превръщането на хората в потребителски бройлери, до такава степен, че жените се възприемат като стока, която има цена, като това било добродетел, превръщането на алчността в движеща сила в живота на хората, може да има отрицателен ефект върху раждамостта?!

Кой би предположил, че прекомерната експлоатация на младежта за мизерно заплащане, ще ги накара да се чувстват изстискани, ще ги обвиняват за всичко, ще ги притискат постоянно и ще очакват те да оправят сегашната икономика и очакват от тях да започнат да мислят за създаване на семейство, докато те едвам се борят да оцелеят, и са толкова претоварени, че си мислят как само да се евакуират от тук?

Кой би предположил, че де-индустриализацията, липсата на каквато и да е работна култура, адекватно заплащане, и въобще перспектива за бъдещето ще накара младата работна ръка да си търси късмета в чужбина, лакействайки там, като прилагането на същия модел на експлоатация, го има и там, което занижава и стандарта на местните, кой би си помислил дори, че това доведе до обществени сблъсъци, социално неравенство и нестабилност, идеален свят в който да отгледаш децата си, нали?!

Очевидно е, че нашия пази боже елит, на тази хилядолетна страна, би предпочел да умира бавно и сигурно, вместо да изкове закони, оттам чувство за справедливост, позволяващи по-добър баланс между професионалния и личния живот на своите хора. Ако сте на работа 12 часа на ден, и работите мижавите 700-800€ на месец, и партньора Ви е на същото положение, разбира се, че нямате време и сили едни за други, камо ли да създадете семейство.

И никаква държавна субсидия, нито постоянните оплаквания, че „на днешната младеж им е толкова лесно днес и просто ги мързи“ няма да решат тези проблеми. Субсидията е като лекопласт за прясно отрязан крайник...

Кой би предположил, че рязането до кокал всеки път систематично в крайна сметка ще убие организма?!

Има пълна дивашка експлоатация в страната ни, има липса на каквато и да е колективна отговорност за общество и държава, има нулево чувство за справедливост сред народа ни, има пълен социален разпад на това общество, има разкапани институции и структури, които все още паразитират върху активите от "соца", но те вече свършват...

Кой би могъл изобщо да предложи, че ако активите се притежават под 1% от хората, а останалите 99% са биомаса оставена на произвола на съдбата и на гореспоменатите хубости би довело до демографска катастрофа? 
Това е чиста закономерност!

Удивително просто!

Автор: multihunter95bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.