САБОТАЖ НА РЕАЛНОСТТА

САБОТАЖ НА РЕАЛНОСТТА
01-08-2023г.
0
Мартин Карбовски

Българите ще бъдат наказани като общност и нация.
Защото не си говорят истината помежду си и живеят в люлката на чужди колаборации. Няма интелект и сила нацията да разбира реалността, да не се хлъзга по зададени от чужди интереси теми и задачи.

Някъде тук и днес свършва демокрацията и започва нов фарсов тоталитарен проект, който не притежава дълъг времеви хоризонт, ще свърши с фалцет и нацията ще бъде наказана от Великите сили с пренебрежение и загуба на престиж.

Което може да се изрази и в загуба на територии.

Това, което бръмчи в общественото съзнание е несъзнаване на процесите наоколо, приемане на абсурди, насочване на енергията в битовия драматизъм, гарниран с идеологически опорки.
Мишените на обществения коректив бяха заменени с чучела от трети вид, нови битови чудовища като горящ параван на загубата на национална логика и държавност.

Българите загубиха съзнание, в съвсем медицински смисъл. И малкото разумни гласове заглъхват, поради страх от тълпата, направлявана от протофашистка клика, помпана със стероидите на псевдоучения, стигащи до бесовщина.

Лабораторно това е интересен феномен и момент - авто-саботаж на реалността, с липсващ понятиен апарат за случващото се и обществена невнятност, интерпертирана у нас наобратно, девиантно, като някакво пробуждане.
Но си остава диагноза, отчайваща и фрустрираща диагноза.
Не е трудно при тези обстоятелства да се предвиди крах и криза - саботажът на действителността е сигурен начин дейстителността да те изненада.

Като най-просто изражение на тази ситуация може да се посочи начина, по който българите очакват проблемите им да се решат бързо и ефективно там, където те са създадени - сред политическата класа, която се радва на невиждан комфорт. От едни и същи хора, абонирани за властта и генериращи абсурди.

Няма как българите да бъдат освестени и вкарани в режим на разбиране на действителността. Вече е късно, те бяха предадени отвътре, като един нов Царевец, който никога няма да бъде същият.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.