Те разбраха, че Путин e сериозен за превземането на Донбас...

Те разбраха, че Путин e сериозен за превземането на Донбас...
23-01-2023г.
0
Йордан Халачев

САЩ съветват Украйна да изтегли силите си от Артемовск/Бахмут. Те разбраха, че Путин e сериозен за превземането на Донбас до март.

Дори Вашингтон се възмути от месомелачката,в която Киев хвърля хиляди свои войници,но няма да признаят ужаса.

Високопоставен американски служител каза пред Франс прес, че усилията на Киев да задържи града възпрепятстват подготовката за очаквана пролетна офанзива на юг“, съобщава France Press (AFP).

Киев може да няма достатъчно ресурси както за провеждане на военни действия в града, така и за подготовка за настъпление в южната част на страната. Артьомовск се намира в контролираната от Киев част на ДНР на север от големия град Горловка и е важен транспортен възел за снабдяване на украинската групировка войски в Донбас.

Мястото на срещата в Рамщайн е обидно и подчерта колониалната зависимост на Европа. Времето на срещата подчертава страховете.
Страните от НАТО на среща в Рамщайн не успяха да постигнат обща позиция за доставката на танкове за Украйна, съобщи шефът на германското министерство на отбраната.

"Има основателни причини да изпратим оборудване, но има и причини да не го правим. Трябва да се претеглят всички плюсове и минуси. Не можем да кажем днес какво ще бъде решението и кога ще бъде взето", каза той.

В Рамщайн целта беше САЩ да разбият европейците за критични доставки на оръжие за Украйна,и не им се получи както искаха.

Европейците изглежда позабавят трансфера на тежки оръжия за неопределен период, като същевременно формално се съгласят с това.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.