ИСКАМЕ НОВА ЛУСТРАЦИЯ

ИСКАМЕ НОВА ЛУСТРАЦИЯ
16-08-2023г.
0
Мартин Карбовски

Един ден това ще свърши. И същите хора, които предадоха българския интерес ще обърнат лопатата, с която копаха колониалната ни дупка.

Те служиха на чужди интереси. Те казваха едно, правеха друго. Нямаше нищо спазено, нямаше нищо свято. Те колаборираха с всеки, който имаше достъп до мръсните им тайни. По български образец те предаваха българи. Те служеха по ведомост, докато обвиняваха идеологическите си противници в служене по ведомост. Те, както и техните предци съсипваха съдби, цензурираха, мачкаха и заплашваха. Те бяха палачите и трошачите на счупения разговор между българите и същите те, палачите на разгвора плачеха, че нямало разговор.
И награди си раздаваха за това.

Те не бяха просто хора с мнение, те бяха политици, идеолози и сервитьори на националното изчезване, това беше скритата им доктрина, докато променяха дневния ред на свободата с инфантилизми и злобно налагане на нечовещина.

Те оскверниха тотема и ритуала на добродушното ни племе, създадоха нови култове, надминаха Култа на Мамона и създадоха култ към джендъра, така щото света да се обърка и да оглупее. Инфернални епигони на беса, те прахосаха живота на минимум две поколения, гасиха негасимото и създадоха държава на милиони човешки остриета, между които прескачаха искри - от които не тръгна изпепеляващ пожар само защото Господ ни пазеше.
Още не знаем дали ни е опазил.

Един ден това ще свърши. И същите тези хора, без да научат думата “покаяние” ще се променят за една нощ.
У нас няма кой да помни. Българите са прощаващи хора, макар че имат за съседи черни бесове, клеветници, доносници, хора от подземието, лица на безчестието.
Но българите ще им простят.
Така и трябва.
И тогава не синовете, а внуците, за пореден път развяващи чужди знамена ще се подмазват на Новия силен Голям брат или Новия силен човек, или Новите политически моди. 
А другите? А вие?
Ние пропуснахме една лустрация - политически не трябваше да има възможност след 90-та да служат на обществото тези, които го объркаха в края на социализма. Днес, малко преди края на войната (помолете се - и разберете с какво се разминаваме и дали ще се разминем) трябва да си дадете сметка, че ни трябва нова лустрация.
Всеки служил официално на чужди организации и интереси не бива да пипа държавна работа. НПО не трябва да са свързани с държавни институции и да налагат политики. И имената на глупците трябва да висят по стените.
Иначе ще се наложи пак да чакаме чуждо освобождение, което ще е позор, вечен позор.

Не, не е рано да се мисли за това. Трябва да си дадем сметка, че някой се опита и още се опитва да убие държавата ни, същността ни, да ни лиши от семиотиката на българина, да я обяви за примитив и да я измие с произведени навън препарати. Същият този някой съкрати здравето ни, живота и демографията. 
Загубата е двойна, надявам се обратима. Защото загубихме себе си с една четвърт, но загубихме и неродените, загубихме прираста и вехнем. Думата е тази - вехнем.
Затова без грубости и квалификации трябва да се мисли за нова лустрация. Хората, които размътиха водата на свободата, правата и демокрацията трявба да са ясни. И те не бива да играят същия танц след като войната някак свърши.
Иначе както с нас се случи - ще се случи същото с децата ни. Помислете върху това - пак ли искате същите династии да въртят лопатата и да ни закопават в различните (били те западни или източни ) колониализми?!
Искате ли наистина?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.